“Hi, ik ben Laura en ik wil jou helpen opnieuw contact te maken met je lichaam.”

Wie is Laura?

Een diëtiste met humor, passie en een duidelijk doel voor ogen: jou helpen bij het doorbreken van de vicieuze dieetcirkel, zodat je zonder eetregels, schuldgevoel en met veel meer plezier kunt genieten van eten én het leven. 

Zo kun je mij in het kort omschrijven. Ik ben Laura van Dijk. In het dagelijks leven deel ik mijn kennis als gewichtsneutrale diëtist én ervaringsdeskundige op het gebied van eetstoornissen graag met anderen. Mijn missie: jou helpen naar een gezond en gelukkig leven, zonder dat je dag in dag uit de dieetstrijd aan moet gaan, waarbij je blijvend kunt genieten van een stuk chocola, een goed bord pasta met groenten of een boterham met een lekkere plak Hollandse kaas (zo lekker!).

N

+ 4 jaar geregistreerd online diëtist

N

Vergoeding vanuit je zorgverzekeraar is mogelijk!

N

Expert in eetgedrag, emotie-eten, lichaamsbeeld, PDS & PMS

4 weetjes over mij:

Ik ben 28 jaartjes jong.

Als ik een kat zie, moet ik het lieve beestje aaien. Love cats! Thuis hebben we er 2: Birdie & Pip.

Ik eet het liefst een heerlijke bord pasta pesto of goed gevulde wrap voor de tv (series bingen).

Ik kan de hele dag door zingen.

Mijn verhaal:

Hoe ik begon met lijnen als meisje

Als jong meisje was ik altijd dikker dan mijn vriendinnetjes. Niet dat ik mij hieraan stoorde: mijn leven stond in het teken van buiten spelen, na schooltijd chatten via MSN (welcome in the 90’s & 00’s) en paarden borstelen op de lokale manege. Totdat ik opmerkingen kreeg over mijn uiterlijk. Kennelijk paste ik niet binnen het ‘normale’ plaatje en werd het voller zijn in mijn omgeving gezien als een negatief iets. Op mijn 15de startte ik met afvallen, want dacht ik: dan ben ik normaal en hoor ik ook bij de groep van slanke pubers. Geen koek, geen pizza, geen chips, geen tussendoortjes (alleen fruit en groenten), minder boterhammen mee naar school, minder eten, 3-5 keer in de week sporten. De kilo’s vlogen ervan af, maar niet alleen dat verdween…

"Ik werd zieker door het diëten!"

3 jaren van strikt lijnen gingen voorbij en mijn lichaam was op. Mentaal was ik gebroken. Ondanks alle complimentjes die ik kreeg over mijn ‘nieuwe’ uiterlijk, was ik nog niet tevreden. Het diëten werd een vicieuze cirkel voor mij. Van weinig eten en veel sporten naar cravings, eetbuien en emotie-eten. Ik was mijzelf volledig kwijt.

Door het te weinig eten en overmatig bewegen ervaarde ik dagelijks meer darmklachten (PDS) en hormonale klachten rondom mijn menstruatie (PMS). Niet wetende dat dit een gevolg was van hoe ik leefde.

"Intuïtief eten gaf mijn leven terug."

Na bijna 5 jaar worstelen besloot ik op mijn 20ste hulp te zoeken. Ik was het zat. Ik wilde weer aan het roer staan van mijn leven: positieve invloed hebben op mijn lichamelijke en mentale gezondheid. Onder begeleiding leerde ik omgaan met mijn eetstoornis NAO (niet anders omschreven) en probeerde ik meer op gevoel te eten. Geen eetregels, restricties en diëten: precies waar intuïtief eten om draait.

Door deze ervaring besloot ik er een persoonlijke missie van te maken om mensen te begeleiden op hun weg naar meer waardering voor hun lichaam en het terug krijgen van plezier in eten (en leven).

Podcast Time!

Liever mijn verhaal luisteren? Dat kan! Ik deel graag mijn verhaal, kennis en praktische tips via de podcast van Diëtist Lau.

Contact

Laura van Dijk
Diëtist Lau
info@dietistlau.nl

Specialisaties

Intuïtief eten
Emotie-eten
Prikkelbare darm syndroom
Premenstrueel syndroom